Presso = eksperymentowanie

2008.09.07 | Porady i wskazówki, Presso | Maciej

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/icomedia/domains/blog.presso-polska.pl/public_html/wp-content/plugins/gap/googleanalytics.php on line 379

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/icomedia/domains/blog.presso-polska.pl/public_html/wp-content/plugins/gap/googleanalytics.php on line 379

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/icomedia/domains/blog.presso-polska.pl/public_html/wp-content/plugins/gap/googleanalytics.php on line 379

Eksperymentuj! - to słowo klucz w odniesieniu do Presso. Nalej więcej wody, zmiel bardziej kawę, podnieś rączki zanim nalejesz wodę, wyciśnij szybciej, próbuj, sprawdzaj, testuj! Sposobów na dobrą kawę jest wiele, a my zachęcamy Ciebie do eksperymentów! Na blogu staramy się dawać wskazówki dotyczące Presso, ale żadna z nich nie jest sztywną regułą, którą trzeba stosować, bo tak naprawdę w przypadku Presso brak jest takich reguł.

Od momentu jak mamy Presso nie ma w zasadzie dnia, gdzie byśmy czegoś nowego nie odkryli. Samych sposobów na wyciskanie mamy już opracowanych kilka (oczywiście będziemy się nimi dzielić na blogu), różne metody spieniania mleka, przepisy na rozgrzewanie urządzenia, uczymy się cały czas i Ciebie również do tego zachęcamy!

Robienie kawy w Presso jest o tyle ciekawe, że masz bezpośredni kontakt z całym procesem jej powstawania i na każdym etapie masz wpływ na końcowy efekt. W zwykłym ekspresie wciskasz przycisk i wszystko “robi się” samo. Ma to oczywiście swoje zalety, gdy kawę chcesz przygotować szybko, ale gwarantuję, że satysfakcja z samodzielnie wyciśniętej kawy, która smakuje innym jest nieporównywalnie większa.

Oczywiście masz instrukcję i nasze sposoby krok po kroku ale nie bój się wyjść poza wskazane tam granice. Zachęcamy do wymyślania własnych sposobów na kawę w Presso, wszystkie pomysły przetestujemy osobiście, a nasze wrażenia opiszemy na blogu. Możesz zostawić własny pomysł lub usprawnienie w komentarzu lub wysłać przez formularz kontaktowy z naszej strony głównej.

ps. Jeśli wymyślisz coś naprawdę ciekawego nie omieszkamy Ciebie za to wynagrodzić, np. dobrą kawą ;)


 
 
 

2 Komentarzy do “Presso = eksperymentowanie”

  1. Blog Presso Polska » Filmy z Presso w roli głównej
    3. October 2008 at 23:06 [...] Eksperymentowanie z Presso to najciekawsza część zabawy z urządzeniem (zaraz po piciu z niego dobrej kawy ;) i przyjemnie się ogląda kawowe przygody uwiecznione kamerą. Filmy internautów są różnej jakości i prezentują urządzenie w różnych sceneriach (nie zawsze korzystnych wizualnie). Gdybym kierował się tylko ich walorami estetycznymi to pewnie wybór by był inny, ale biorąc pod uwagę wartość merytoryczną, warto obejrzeć wszystkie. [...]
  2. Blog Presso Polska » Rozgrzej swoje Presso
    28. October 2008 at 14:21 [...] zdecydować, czy mocne rozgrzewanie warte jest tych kilku dodatkowych czynności, my zachęcamy do eksperymentowania i opisywania wrażeń w komentarzu ;)   « Jak poprawnie przechowywać kawę?   [...]

Komentarze